mandag 10. mai 2010

5 kategorier


Ordtak


Tidens tann tærer er et ordtak som passer bra til dette bildet. Det er tatt av en gammel dør som tilhører en rusten låve til en gammel gård. Døren er passe ødelagt, og ideen var å vise hvordan ting over tid går i stykker på en eller annen måte. Bildet har en god komposisjon og en fin dybdeskarphet. Det er tatt med et Nikon D40 speilreflekskamera.

Den som kjøper alt han ser må gråte når andre ler
passer fint til dette bildet. Her er det to layers der bakgrunnen med karusellen er lagt over etterpå son en effekt. Bildet har en god komposisjon og inneholder flere ting blant annet refleksjon i solbrillene. Ideen var å frem det at vedkommende har kjøpt så mye at han har glemt alle andre ting som han kan gjøre. Karusellen som han står med ryggen til har han enda ikke oppdaget, og kanskje ikke råd til?
Bildet er tatt med et cannon kompaktkamera

Det andre bildet er ikke redigert, bare lagt over som en layer.


AlderAlder kan være så mangt, jeg forbinder det med noe som har klart seg gjennom lange tider som en gammel stubbe, eller det de fleste forbinder alder med, gamle eller unge mennesker.
På dette bilde har jeg tatt bilde av en gammel stubbe som står fint i skogen på Alsvik. Ideen var å fremme alderen i verket. Et tre har mange årringer, og disse ser en tydelig på dette bildet.
Bildet har en fin og rolig komposisjon, og går i de samme fargene. Det er et bilde uten mye dybde siden bakgrunnen går ganske mye i ett med motivet. Bildet er tatt med et Cannon kompaktkamera.


Dette bildet går også inn under kategorien alder, dette viser ung alder, og ideen var å fremme ideen om at hvis du spiser blir du stor og sterk, altså at du vokser og oppnår en høyere alder.
Bildet er tatt med et Nikon D40 speilreflekskamera. Bildet har en utrolig bra komposisjon ved at øynene ligger i et interessepunkt, bildet er ryddig og fint å se på, det har i tilegg klare farger.


Fotokunst


Det valgfrie temaet mitt denne gangen blir noe jeg ønsker å kalle fotokunst. Jeg har eksperimentert med forskjellige gjenstander og photoshop. Dette bildet er av noen gamle tørkede roser som jeg har satt opp foran tv-en. Bildet er tatt bed blits og jeg synes at det fikk en spennende komposisjon. Den øverste rosen fikk en spennende sirkel rundt seg, mens resten av bakgrunnen er sort. Bildet er spekket av kontraster. Det er tatt med et Cannon kompaktkamera.

Dette bildet er av mors gamle sykkel. Dette ble spennende i fargene etter at jeg puslet litt med det i photoshop. Bildetinneholder refleksjoner av fager og får et nydelig spill. Det vikrer ikke ekte, men det har et spennende utrykk. Bildet her er også tatt med cannon kompaktkamera.
Reise


Ferie er noe de fleste i dag reiser på, og noen med båt. Dette er en tilfeldig båt fra havna på Lura. Jeg ville å frem litt av båtfølelsen, det å vugge på skjøen. Bildet har en veldig midtstilt komposisjon, med noen diagonale linjer, det inneholder refleksjon i vannet, og er tatt med et cannon kompaktkamera.


Dette bildet er tatt midt på natten fra toppen i et pariserhjul. Er ikke det følelsen av å reise, så vet ikke jeg. Bildet inneholder masse linjer, og sporskjellige lysspill. Jeg er litt usikker på hvordan dette har oppstått, men det var utrolig kult. Ideen bak bildet var å frem linjene i hjulet, og prøve å fremkalle lysten til å reise på tivoli. Bildet er tatt med et cannon kompaktkamera.
Komposisjonen er enkel og sidestilt.


Vår


Om våren kommer alltid alle de små innsektene frem, og en av de vi ofte ser er humlene, de er å finne ved blomstrene som blomstrer i vårvarmen. På dette bildet var ideen å vise humlens interesse for blomsten. Bildet har en god komposisjon, sidestilt i det gylne snittet. Det er redigert slik at motivet er skarpt og bakgrunnen uskarp. Bildet er tatt med et cannon kompaktkamera.


En blomst vi ofte ser om våren og også hele sommeren er løvetannen. Den stikker seg opp som ugress, men er veldig fin. Ideen bak bildet var å vise hvordan blomster om våren strekker seg opp mot himmelen og åpner seg. Bildet har en midtstilt komposisjon som fungerer bra. Det er en fin dybde i bildet. Det er tatt med et cannon kompaktkamera.

1 kommentar: